Un vot de blam

Publicat de Sorin Iorga în Discuții
22 Martie 2017 06:47

Ieri s-a anuntat rezultatul primei faze a evaluarilor pe POCU 4.1 si 4.2, http://www.fonduri-ue.ro/presa/noutati/2185-am-pocu-a-finalizat-faza-de-verificare-a-conformitatii-administrative-si-a-eligibilitatii-proiectelor-depuse-in-cadrul-apelurilor-pocu-18-4-4-1-si-pocu-20-4-4-2. Rezultatul este extrem de sever, doar 63 de proiecte trec in faza 2 de evaluare, cu un potential de consum al bugetului alocat acelor apeluri de sub 50%. In opinia mea este un exemplu clasic de incompetenta administrativa din partea AMPOCU, care in 2016 a fost indelung avertizat despre nerealismul cerintelor apelurilor, riscurile uriase de eroare legate de functionarea dezastruasa a MySMIS, procedurile rigide de evaluare (au cazut proiecte care au omis sau au avut forme incomplete la unele anexe, ce puteau fi solicitate, sau care au avut vicii minore de calcul la bugete, care se puteau rezolva prin corectii financiare..).

Faptul ca dupa 10 ani de experienta de fonduri de aderare ajungem sa lansam apeluri cu sub 50% potential de contractare reprezinta o grava deficienta administrativa a AMPOCU, care nu doar ca nu invata din experienta AMPOSDRU, dar repeta cu obstinatie toate erorile anilor 2007-2009...

Daca aveti o opinie similara, va propun sa va alaturati solicitarii adresate ministrului Rovana Plumb de a face o evaluare urgenta a activitatii acelora din AMPOCU care se fac responsabili de acest esec administrativ, care a dus la amanarea cu peste 1 an a contractarilor pentru cca 200 milioane euro.  


Anunțuri


Subiecte